May 20, 2011

Singapore

Assalamualaikum..

Lame sudah tak update blog ni. Hari tu, pegi Singapore, 1 hari..naik bas..nak tahu lebih lanjut, sila bace kisah saye di bawah ni..

Hari Rabu, 11.May.2011, perjalanan bermula, gerak ke Johor,(UTM). UTM adalah destinasi pertama untuk Check in, di Scholars Inn. So, tidur kat situ.
Hari Khamis, pagi2 lagi dah gerak menuju ke Singapore, kerana, itu adalah destinasi kami yang ke-2. so, pegi Singapore tu, naik bas, dengan trip student UiTM, pegi ke kastam settle kan pasport. Then, sampai je kat Sinagpore, kitorang bertolak ke perkarangan Universal Studio.. And then, kami pun SAMPAI!tadaaaa!

USS!

Students boleh masuk USS, or boleh pergi ke tempat lain..Kitorang ade 6 orang. Semua dh decide nak masuk USS..kitorang pun beli tiket, and then masuk ke situ. Students di beri masa 5 jam. Kat dlm USS tu, kitoang jalan-jalan..and then kitorang mulakan perjalanan dengan menaiki kuda pusing-pusing (fairground rides)..macam kanak-kanak sikit la..Kita mula dengan game yang chill. :D


After that, jalan-jalan lagi, then kitorang naik first roller coster. Revenge of the Mummy memg terbaik!. Lepastu jalan2, sampailah ke tempat shrek. Apalagi, masuk dlm castle and tengok 4D..hahah..Shrek best!! hehehehe..

Lepastu sambung lagi naik roller coster..3 roller coster kitorang belasah..Puas hati. Seram naik roller coster battlestar tu. Last2 tutup mata. tak mampu dah. T____T. Qeeda tak naik teros. Tunggu kt bawah, ibarat ibu2 menunggu anaknya main roller coster. :p
lepas habis naik battlestar roller coster, jalan-jalan 1 USS tu, Agak2 dh habis amek gambar, kami keluar..sambung jalan-jalan ke mane nth (Gambar ku yg tidur di tepi jalan)..

Revenge Of The Mummy Roller Coster!

4D-Shrek!

Yellow Cab?


Jalan-jalan sekitar USS

Lepas tu..pegi Bussorah Street and Arab Street..jalan-jalan..shopping..


Then, kami pun bertolak balik ke Malaysia..:) 

Keesokan harinya, kami pun balik Shah alam..tu sahaje report dari saya..:)

No comments: