May 28, 2011

Experience!

Khamis;- Check in around 7.40-7.50 after dinner. 

Keje,keje dan keje lagi..kerja banyak sehingga terpakse buat O.T. Tolong mekyah, die nak cuti, Her sys getting married. Benda urgent,kene hantar cepat,. I tak kisah, sebab, semua pun tolong mekyah..Diorang ni semua best, tolong menolong. Yang tak ade kene mengene pun tolong jugak.



Malam tu, after balik dari site office (Nusajaya), semua sambung wat O.T kat office Perling. Malam tu ade la dalam 9 orang. 5 orang tolong mekyah, n 4 orang lagi wat keje diorang. aku salah sorang yang tolong mekyah. semua bertungkus lumus. sebab benda nye agak payah nak paham. 

Apa-apa pun, kepayahan tu, dikongsi. semua bincang, nak buat camne. Semua dah paham, masing-masing mulakan keje. Agak lame la, I buat keje tu,dari pukul 8.30 mlm, sampai la pukul 3 pagi.  I rase, I buat keje tu non-stop,tapi lambat siap sebab tak paham. Buat keje tu ulang-ulang. Tapi still dapat habis kan 2 files for February and March 2011. Every single day in those months ok! haha. 

Sambil buat kerja tu, diorang pegi la beli McD, makan je lah kan. Tu pun tak de selera, so order mac flurry je (perlu la mentioned here?haha!). I balik dengan k.Nisa, tumpang tidur rumah die. balik dalam 3 suku. Yang lain tu, semua balik pukul 4-6 pagi. Hebat betol diorang. I'm proud of them! Semua muda lagi. tak sampai pun 30 tahun  lagi. Cari duit tambahan. Kerja keras. Wow. 

Esoknye, Jumaat; yang lelaki semua lambat masuk site office. sebab tak tidur. Except for Pi'e yang ade meeting untuk benda yang perlu dihantar tu. and syed, yang tolong edit data tu. 



May 25, 2011

New Menus!

Ni sepanjang seminggu duk kat Johor ni..

1.) Karipap..

Now, I dah boleh buat inti karipap, using rempah kurmak..best..lain daripada rasa rempah kari..sedap!yummy..
kentang+ayam cincang+rempah kurmak. 

2.) Paratha..

Sangat lah boring kalau kita makan paratha kosong je kan..now, I dah dapat new recipe. Care die mudah je..ikut je macam hot and roll tu..tapi, dalam die kite letak la apa yang kite nak..but I still prefer chicken and cheese..make sure paratha tu dah goreng..so, letak la aym cincang yg dh masak kat dalam paratha tu..and letak cheese..masok kan dalam microwave..bagi cheese die cair..yummy2..!then, masok la dalam mulut..sedap nyeee...

3.) Telur bungkus..

Inti karipap yang kat atas td kan sedap..if ade lebih..letak la dalam telur dadar tu..haa..macam ni..
goreng telor dadar dalam kuali..bile die dah hampir masak tu..masok kan inti karipap td..then, bungkus la..tadaa..dah pun siap.. 

4.) N.Goreng Cili Padi..

Usually I tak kan nak makan n.goreng cili padi kat mane2 kedai..sebab tak berapa sedap..bile rase yang mak sedare I masak..best gle..!

Cili padi hijau tu,,hancurkan or tumbuk..goreng kan die..
then, masukkan rencah macam aym n udang..ari tu, my aunt msokkan both..even tak boleh sbenanye..
lepastu, da gerong lame sikit, msok kan bawang putih je..yang dah blend. 

Next, masok kan nasik yang dah ancur..Goreng3..masok kan kicap..letak la garam, serbuk ikan bilis sikit..
Dah siap! emmm..sedap nyee..

(Makan dengan telor bungkus)

p/s: Spagetti pun dah pass after tengok aten buat mase awal-awal sem dulu..dah try kat rumah pun.. 

May 20, 2011

Singapore

Assalamualaikum..

Lame sudah tak update blog ni. Hari tu, pegi Singapore, 1 hari..naik bas..nak tahu lebih lanjut, sila bace kisah saye di bawah ni..

Hari Rabu, 11.May.2011, perjalanan bermula, gerak ke Johor,(UTM). UTM adalah destinasi pertama untuk Check in, di Scholars Inn. So, tidur kat situ.
Hari Khamis, pagi2 lagi dah gerak menuju ke Singapore, kerana, itu adalah destinasi kami yang ke-2. so, pegi Singapore tu, naik bas, dengan trip student UiTM, pegi ke kastam settle kan pasport. Then, sampai je kat Sinagpore, kitorang bertolak ke perkarangan Universal Studio.. And then, kami pun SAMPAI!tadaaaa!

USS!

Students boleh masuk USS, or boleh pergi ke tempat lain..Kitorang ade 6 orang. Semua dh decide nak masuk USS..kitorang pun beli tiket, and then masuk ke situ. Students di beri masa 5 jam. Kat dlm USS tu, kitoang jalan-jalan..and then kitorang mulakan perjalanan dengan menaiki kuda pusing-pusing (fairground rides)..macam kanak-kanak sikit la..Kita mula dengan game yang chill. :D


After that, jalan-jalan lagi, then kitorang naik first roller coster. Revenge of the Mummy memg terbaik!. Lepastu jalan2, sampailah ke tempat shrek. Apalagi, masuk dlm castle and tengok 4D..hahah..Shrek best!! hehehehe..

Lepastu sambung lagi naik roller coster..3 roller coster kitorang belasah..Puas hati. Seram naik roller coster battlestar tu. Last2 tutup mata. tak mampu dah. T____T. Qeeda tak naik teros. Tunggu kt bawah, ibarat ibu2 menunggu anaknya main roller coster. :p
lepas habis naik battlestar roller coster, jalan-jalan 1 USS tu, Agak2 dh habis amek gambar, kami keluar..sambung jalan-jalan ke mane nth (Gambar ku yg tidur di tepi jalan)..

Revenge Of The Mummy Roller Coster!

4D-Shrek!

Yellow Cab?


Jalan-jalan sekitar USS

Lepas tu..pegi Bussorah Street and Arab Street..jalan-jalan..shopping..


Then, kami pun bertolak balik ke Malaysia..:) 

Keesokan harinya, kami pun balik Shah alam..tu sahaje report dari saya..:)

May 10, 2011

Ummi~


Happy Mother's Day! Everyday is mother's day! kan? I Would like to share the part of Surah Luqman which shows the difficulties of your mother when you are in her womb and grown u up.
It is very importance to respect your mother. Appreciate her!and don't forget to pray for her. ^_^
وَوَصَّيۡنَا ٱلۡإِنسَـٰنَ بِوَٲلِدَيۡهِ حَمَلَتۡهُ أُمُّهُ ۥ وَهۡنًا عَلَىٰ وَهۡنٍ۬ وَفِصَـٰلُهُ ۥ فِى عَامَيۡنِ أَنِ ٱشۡڪُرۡ لِى وَلِوَٲلِدَيۡكَ إِلَىَّ ٱلۡمَصِيرُ
Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya) dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan).
(Surah Luqman 31: Ayat 14) 

DONE!

Semuanya sudah habis..This is the end of Semester 4..Congratulations..humm..Housemate I sume dah balik, tinggal budak2 Sarawak je..tu pun sebab kami nak pergi JB n Singapore esk..yipeee! Tengah Hari ni, mereka pergi jumpa kawan2 mereka..kene duduk sorang-sorang..I'm so lonely..huuhuhu..kalau bf tak pergi kem, confirm die datang, bawak I jalan-jalan kaki kat sini..tak de la boooringgg sangat..

Haaa..Praktikal dah dapat..dekat JB..NFL katenye..terkejut jugak sampul tu da dapat..Ingatnye tak de lagi.. Alhamdulillah..That's the best place for this sem (maybe)..As following phrase: 

"Bila ALLAH makbulkan d0amu, maka DIA menyayangimu, bila DIA lambat makbulkan d0amu, maka DIA ingin mengujimu, bila DIA tidak makbulkan d0amu, maka DIA merancang sesuatu yang terbaik untukmu. 0leh itu, sentiasalah bersangka baik pada ALLAH dalam apa jua keadaan…kerana kasih sayang ALLAH itu mendahului kemurkaanNya"

Now, I'm waiting for tomorrow.. tadi, ada bace dekat FB, Maher Zain ada dekat Singapore, is it true?
Hope brother Maher ade kat Singapore esk..n tersrempak dengan die. ^_^ Cakap pasal Singapore, duit tak tuka lagi ni..camne ni..?

Hah, cakap pasal duit, semalam pegi betulkan phone..melayang RM65..haiii lah phone, kenapa lah kaw rosak cepat sangat, even ada warranty, tapi, yang rosak tu tak de dalam senarai warranty.. Kecewa gile!

Sekarang ni, nak pikir, nak beli apa..kene kira bape orang sume..heheeee...   

May 3, 2011

Collection of niece and nephew

Imran 1st year 
January




Hanzalah 1st year
ApriL



Baby girl sebelah ummi..(cousin's daughter)
(x tw nme, born in March 23 )


Baby boy sebelah baba..(cousin's son)
Muhammad Adam Yusuf..new born..(semalam)

Congratulation cousins. May Allah bless you and your family.. 


May 2, 2011

Enjoying these videos while sketching..

Enjoy these videos babe!

Maddi Jane:- Price Tag (Cover)



NajwaLatif :- One in a Million









Study Week

Having a good time studying with housemate. Good Luck people.!

Measurement paper 1  DONE
Measurement paper 2  DONE
Professional Practice DONE
Construction Technology DONE
Economy DONE
Building services DONE
Project Management DONE

Semoga dipermudahkan untuk menjawab soalan and get a good result with flying colors. May Allah bless us..^_^