February 24, 2014

Merthur and Brolin


Assalamualaikum and Hello everyone! 


Hari ni saje gedik nk post gambar merlin and arthur. Suke sgt tgk friendship diorg ni. I wanna find someone like either merlin or arthur.  


Dekat tumblr dah penoh dah reblog pasal diorang, dkt sini pon nak jugak. Ni semua salah Anis. Bg aku tengok cite Merlin dari Season 1 sampai 5. Jadi, ni lah effect die.. obses. 


Diorang punye friendship x penah mengecewakan aku. :) They're pair of weirdos. Suka tgk diorang in real life. bukan setakat dlm cerita Merlin je. Friendship Colin (Merlin) & Bradley )Arthur) sangat ikhlas. Nampak la bende tu datang dari hati. kalau dalam Merlin,one of ayat yang nampak dari hati bila dia cakap, I'm happy to be your servant. Till the day I die. Walaupun dalam cita je kan, tp feel dia macam die tgh cakap dgn kawan die. Kawan baik. Boleh jadi jiwang tengok cite Merlin ni. Ade la episod yang buatkan meleleh air mata tengok. Haha. Okay, Sekian. 


THE END

February 18, 2014

Because Friendship is Way Better than a Relationship




Salam,

Hello everyone!  

Just wanna show you that friendship is way better than a relationship.


If you've watched Merlin series 1 until 5, you will see the friendship between Colin and Bradley (Merlin and Arthur). They're awesome! It's just lucky that, as time has gone by, they've become closer friends.

"A little piece of my heart goes out to you, you know..., It's Colin" Bradley - Bradley's statement makes me so touched. 

 

Drama series Merlin memang betol-betol membuatkan diorang ni rapat. (Merlin and Prince Arthur Pendragon) Drama ni jugak buat aku sayang member-member aku. Nampak tak side effect die.?hehehe. Bukan pasal magic ke ape ke, tapi friendship diorang tu. Respect ar. Kalau tengok dekat youtube, banyak video behind the scene diorang. Boleh nampak la friendship diorang tu. And Bradley a.k.a Arthur sendiri mengaku, mana yang lg strong, Arthur romance with Gwen or bromance with Merlin, and he said, bromance with Merlin. 



Bradley James and Colin Morgan

"You give your whole heart to your love and they break it, BUT you give your broken heart to a friend and they make it"

Sincerely,

Zulaikha

February 16, 2014

Hello 2014!

Its been a year since my last post. Sekarang dah 2014! Macam tak percaya je. Tahun ni dah masuk 24 Tahun. Alhamdulillah and dah 1 tahun bekerja sebagai Contract Executive / Project Executive a.k.a Quantity Surveyor. 

Kalau pasal carier so far Alhamdulillah. Dah ade sedikit pengalaman bekerja. Dapat jugak merasa handle project. heee. :D Sekarang keje dkt firm QS, dkt Negeri Sembilan. Handle 2 project je. Bersyukur. 

Kalau pasal personal ni, tengok member dah ramai yg mengikat ikatan pertunangan and kahwin. So far plan tu ade. Tp bukan tahun ni. hahaha. Ramai kot yang tanye 'kau bila lg?' , 'Aju bila lg?' Semua tu akan terjawab bila aku jemput dtg majlis aku nanti. hehehehe. Doa-doakan lah. Moga jodoh ku dgn dia berpanjangan.. 

Sekian, 

Zulaikha