February 27, 2011

StuDenT LiFe!

Assalamualaikum..

Today, i feel very clumsy + nervous sebab.. Tuesday ade listening test..Mandarin pula tu..
banyak perkataan and ayt yang tak ingat..cmne nak jawab ni?humm >_<

Assignment pun banyak..
ada assignment Project Management, Construction Technology, Building Service, macam-macam ada. So, sape nak tlg buat kan ni?>>> diri sendiri la kan?

progress>> umm, Constech. dah siap 89% kot.. yang video tu, beluim buat, tapi, boleh siap 100% hari ni..
Building Service, umm,, belum buat apa-apa lagi, cuma cari building untuk case study sahaje..^_^ hehe..

humm, cita pasal cari building untuk case study building service, hari tu, pergi JKR kajang, then, on da way nk msok ke pagar JKR tu, kitorang accident.. langgar motor dari arah yang bertentangan yang agak laju..
camtu lah cite die, pape pn, semua okay, just terkejut je..

back to the assignment.. Project Management pulak, da carik info je, tapi, belum start pape lagi..^_^
Wish me luck! 

February 24, 2011

>>> Love is still there..


Happy with this feeling..
thanked God for letting her recover..

me and bf..? 
can I be with him?
I just can't be without him..
Btw, I hope that we are fated together..boleh tak?
Sorry if I am so rude to you.. 
Just protecting myself from the things which will hurt me..


February 17, 2011

>>>Life Goes


Zulaikha, please cut the chase.
There are many things happen in our life, through days and nights. Praise to Allah, the Merciful, for this life.
As a student lead with a hectic life, doing assignment, test, or whatever given by lecturers are normal things. There is no time to be a couch potato. Urgh, what a life? I’m not the cream of the crop, just live as a normal student in the class, and hardly ever, things become more difficult. Can’t concentrate in the class, think the other things. There are many experiences we have gone through. As we can be at the top, we can also be at the bottom of the wheel. When we heard something bad news that relates to us, we feel uncomfortable, with a human sense, we try to find, what was actually happened? Omg, my best friend was accident! How can I ignore this? I’m getting worst. What was lecturer said right now? Urgh, I’m blurred. 
.:. .:. .:.
Nor are all friends true. Certain are birds of a feather flock together, consider them at a high level, think that they are always right, and keep talking others wrong. Do please let others remind you, and accept what people say. In certain things, people should not beat about the bush, but still, people always keep other’s feeling.  This is the ‘good things’ about people. Just say what you should say. 
Umm, every day is a different days, we have to face the unfortunate things, and unpredictable situations, even people forced to choose between the devil and the deep sea. So, please be strong, and look before you leap.
.:. .:. .:.
Study, work, love and social, are the things which complete our days, but, to dearest friend, and despite myself, don’t forget Him because He never forgets every single about you. and His love is more than anything.
Dear family and friends, you are the main supporter that I have, for what I do. Please remind me if I’m going wrong. 


February 15, 2011

A Friend in Need is a Friend Indeed T_T

Assalamualaikum..

hari ni dapat tahu yang best friend I accident, God, help her. Semoga tak ada pape yang berlaku pada die..
sedih sbb tak dapat balik untuk tengok keadaan die. and rasa tak guna sebab tak ada dengan die sekarang..

*Someone please send me to her. I want to be with her now. :(



sampai sekarang tak tahu apa yang sebenarnya terjadi dekat die. sape yang langgar? dekat mane? apa yang langgar apa? ishh..tak senang duduk di buatnya. die nak kene transfer to KPJ Seremban. entah macam mane lah keadaan die sekarang.

February 13, 2011

Fortune Knocks Once at Every Man's Door >> ^_^






Semalam tiba-tiba je buat keputusan nak pergi Port Dickson..semua bosan duduk rumah sebab cuti terlalu lama dan tak buat apa-apa..mana tak nya..duduk rumah je,dua hari tak keluar..

Perjalanan bermula..

Mula-mula pergi Telok Kemang, naik kereta bersama-sama Aten, Athirah, Keyda, Niaz..Alia naik bas..sebab tak muat..tp, dari Seremban ke Port Dickson Alia naik kereta dengan saudara dia.

Yang da sampai kt PD ni, jalan-jalan dulu, tengok-tengok kedai , Aten beli seluar mandi..semangat betul. Keyda pulak beli baju PD, siap glow in the dark lg..as a memory dtg PD, org jauh la katakan,Sarawak kot. Lepas jalan-jalan, kitorang solat Zohor dulu, and then tukar baju.semua excited nak mandi laut.

Lepas siap semua.,pose dulu, amek gambar, letak barang-barang, then, masok dalam air.
tiba-tiba.."erk, masin gila air ni" semua berkerut..haha..siapa suruh rasa air laut tu..
Sementara nak masuk dalam air tu, ada sorang brother ni tahan, promote banana boat kat kitorang, memang kitorang nak naik banana boat pun, hihihi..
dia cakap, RM10 sorang, okay juga la..tapi, kitorang cakap "jap lagi eh, tunggu kawan."

Da mandi-mandi tu, Alia pun sampai dengan family dia, kitorg pulak dah tak sabar nak naik banana boat,
Alia baru sampai, so, tunggu dia basah-basah kan diri dulu,,ahah,
lepas tu, "jom"kata Alia, kitorang pun jom juga la..

Ssemua bersedia nak naik banana boat, siap buat request lagi, "nak dua kali jatuh ye..dekat tengah laut sekali, kat tepi sekali,.." Alia dan aku..

Tengah seronok-seronok duduk kat atas banana boat tu, dia suruh angkat tangan, kitorang pun angkat la tangan, sekali die pusing, kitorang pun jatuh (tengah laut), bussshh!!hahaha..tahu-tahu je dah ada dalam air, hidung and mata sangat pedih..tapi, Keyda and Athirah tak jatuh pun, sebab diorang pegang kuat-kuat, Aku,Alia and Aten terumbang-ambing kat dalam laut tu,,haha,..seronok gila, tapi aku punya life jacket terbukak, oh!tidak..sangat bahaya, dah la tak tahu berenang, dengan susah payah nya brother tu angkat kitorang..haha. Lepas dah naik tu, kitorang teruskan perjalanan dengan menaiki banana boat, sampai pulak kat tepi laut (paras kepala..) haa, dia jatuh kan kitorang lagi sekali, kali ni, semua jatuh..pandai-pandai la bawak diri untuk pergi ke tepi..macam-macam cara aku buat..akhirnya, sampai jugak kat tepi pantai..

My beloved friends ni sambung mandi lagi, and then, Alia cakap, "jom try yang tokyo boat tu pulak.." and I said "jom.." First round aku, Athirah and Alia naik..wow! best gila, terpelanting dekat atas donut boat tu..
adventure gila..kena pegang kuat-kuat. Air masuk mulut, mata and hidung pun tak boleh nak buat apa-apa..sebab bahaya kalau lepas tangan..Second round, Niaz, Keyda and Aten pulak yang naik..aku and Athirah follow jugak, naik boat..tengok diorang kene tarik..haha.. best sangat..

Lepas habis second round, kitorang sambung mandi sampai lah pukul 6.30 ptg. lepas tu, tukar-tukar baju, then, solat dekat rumah aku..minum-minum sikit, pegi pulak pasar malam dekat batu 4..lepas tu, berkelah kat tepi pantai, sambil makan makanan yang dibeli tadi, wah! orang PD pun tak pernah buat macam ni..seronok tau.!

Okay, lepas tu, kitorang semua berangkat pulang, tapi, before tu, singgah Putrajaya sebab ada Autoshow and Karnival wow! lepas tengok fireworks, kitorang pun balik..sampai rumah dah pukul 1.20. In conclusion, Trip to Port Dickson semalam sangat best..^_^


February 11, 2011

Gembira ^_^

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..praise to Allah..hari ni, dapat juga create this blog..
ni lah saat yang menggembirakan..^_^


...................................................................................................

today, banyak benda yang kene buat..
>> Topic untuk thesis kene siapkan..
>> Assignment Constech kene buat..
>> Prepare untuk test P.P (professional practice) >>tak confirm bila..

May Allah bless me and my friends..

February 6, 2011

BBQ >>> There is no place like home ^_^

Cuti Raya Cina

>>>  Dapat balik rumah seminggu..seronok..^_^ saudara mara pun ramai datang PD..
busu ita n family ada, mak teh n family, mak enon n family, kak nana n family, n family ku yg tercinta..semua ada..Wah! seronok sangat..ada buat BBQ lg..seronok sgt dapat buat BBQ, makan-makan kt tepi pantai..
Menu >>> Ayam
                 Kambing BBQ
                 Prawn
                 Sosej @ Hotdog
                 Baker's Cottage Cakes
                 Air Bandung Soda..(Love this much)
Sambil-sambil tu..buat birthday party saudara-mara yang lahir bulan 1 dan 2..
Ramai jugak yang sambut birthday 1 dan 2 ni..ummi, kak yanti, kak nan, abg mer,..mak long pn same..^_^
Meriah btl..

Bukan tu je,,siap naik boat lg..bercuti habis..da macam tourist da..:p






Si kecil ni pun seronok berjalan kat pasir..Love Arizz Imran..^_^