February 13, 2011

Fortune Knocks Once at Every Man's Door >> ^_^






Semalam tiba-tiba je buat keputusan nak pergi Port Dickson..semua bosan duduk rumah sebab cuti terlalu lama dan tak buat apa-apa..mana tak nya..duduk rumah je,dua hari tak keluar..

Perjalanan bermula..

Mula-mula pergi Telok Kemang, naik kereta bersama-sama Aten, Athirah, Keyda, Niaz..Alia naik bas..sebab tak muat..tp, dari Seremban ke Port Dickson Alia naik kereta dengan saudara dia.

Yang da sampai kt PD ni, jalan-jalan dulu, tengok-tengok kedai , Aten beli seluar mandi..semangat betul. Keyda pulak beli baju PD, siap glow in the dark lg..as a memory dtg PD, org jauh la katakan,Sarawak kot. Lepas jalan-jalan, kitorang solat Zohor dulu, and then tukar baju.semua excited nak mandi laut.

Lepas siap semua.,pose dulu, amek gambar, letak barang-barang, then, masok dalam air.
tiba-tiba.."erk, masin gila air ni" semua berkerut..haha..siapa suruh rasa air laut tu..
Sementara nak masuk dalam air tu, ada sorang brother ni tahan, promote banana boat kat kitorang, memang kitorang nak naik banana boat pun, hihihi..
dia cakap, RM10 sorang, okay juga la..tapi, kitorang cakap "jap lagi eh, tunggu kawan."

Da mandi-mandi tu, Alia pun sampai dengan family dia, kitorg pulak dah tak sabar nak naik banana boat,
Alia baru sampai, so, tunggu dia basah-basah kan diri dulu,,ahah,
lepas tu, "jom"kata Alia, kitorang pun jom juga la..

Ssemua bersedia nak naik banana boat, siap buat request lagi, "nak dua kali jatuh ye..dekat tengah laut sekali, kat tepi sekali,.." Alia dan aku..

Tengah seronok-seronok duduk kat atas banana boat tu, dia suruh angkat tangan, kitorang pun angkat la tangan, sekali die pusing, kitorang pun jatuh (tengah laut), bussshh!!hahaha..tahu-tahu je dah ada dalam air, hidung and mata sangat pedih..tapi, Keyda and Athirah tak jatuh pun, sebab diorang pegang kuat-kuat, Aku,Alia and Aten terumbang-ambing kat dalam laut tu,,haha,..seronok gila, tapi aku punya life jacket terbukak, oh!tidak..sangat bahaya, dah la tak tahu berenang, dengan susah payah nya brother tu angkat kitorang..haha. Lepas dah naik tu, kitorang teruskan perjalanan dengan menaiki banana boat, sampai pulak kat tepi laut (paras kepala..) haa, dia jatuh kan kitorang lagi sekali, kali ni, semua jatuh..pandai-pandai la bawak diri untuk pergi ke tepi..macam-macam cara aku buat..akhirnya, sampai jugak kat tepi pantai..

My beloved friends ni sambung mandi lagi, and then, Alia cakap, "jom try yang tokyo boat tu pulak.." and I said "jom.." First round aku, Athirah and Alia naik..wow! best gila, terpelanting dekat atas donut boat tu..
adventure gila..kena pegang kuat-kuat. Air masuk mulut, mata and hidung pun tak boleh nak buat apa-apa..sebab bahaya kalau lepas tangan..Second round, Niaz, Keyda and Aten pulak yang naik..aku and Athirah follow jugak, naik boat..tengok diorang kene tarik..haha.. best sangat..

Lepas habis second round, kitorang sambung mandi sampai lah pukul 6.30 ptg. lepas tu, tukar-tukar baju, then, solat dekat rumah aku..minum-minum sikit, pegi pulak pasar malam dekat batu 4..lepas tu, berkelah kat tepi pantai, sambil makan makanan yang dibeli tadi, wah! orang PD pun tak pernah buat macam ni..seronok tau.!

Okay, lepas tu, kitorang semua berangkat pulang, tapi, before tu, singgah Putrajaya sebab ada Autoshow and Karnival wow! lepas tengok fireworks, kitorang pun balik..sampai rumah dah pukul 1.20. In conclusion, Trip to Port Dickson semalam sangat best..^_^


2 comments:

syakir said...

bestnye... (n_n)

Z u l a i k h a said...

msti la..:) bkn slalu dpt pegi jln mcm i..