June 17, 2011

Birthday + Result

Alhamdulillah.. :D Thank You ALLAH

it takes so long to so feel alright..

okay gak result sem ni..3 pointer jgk la..Lega sangat..lagi lega sebab I tak ada C..I hate C.. Alhamdulillah..this is my big present for my birthday this year..:D. Doa from ummi dah dimakbulkan..Lega lah..




Ari ni jugak, (17.June.2011), after balik dari site office, pegi CS(City Square) dengan Qila, n my mentor, Acap.. Diorang bawak jalan-jalan..Before tu, Qila bagi I bantal Angry Bird kaler kuning.. ^_^ suke sangat..

Birthday Present from Qila ^_^

En. Mentor n Aqila belanje kek @ Seasons..nyummy..sedap2..:D ske sangat..Air apple tea die pun sedap jgk..


mke x lawa pun x pe..tp happy..

Birthday kek, Mentor @ En. Norasyrafn Aqilah blanja..Terima kasih..^_^

June 13, 2011

Angry!





Sabda Nabi S.A.W, "Apabila seseorang kamu marah dalam keadaan berdiri hendaklah dia duduk, jika masih tidak hilang kemarahannya hendaklah dia berbaring secara mengiring" (Hadith riwayat Ahmad & Abu Daud)

http://www.iluvislam.com/keluarga/perkahwinan/2629-jangan-marah.html
If Only I can be like this:-


"Marah di dalam hati, marahlah semahunya. Kadangkala tidak mampu diungkapkan dengan kata. Bukan mudah untuk meluahkan rasa hati ini kerana terlalu ingin menjaga hati insan tercinta. Mungkin sudah terbiasa memendam perasaan. Aku lebih rela memendamkannya jauh ke dalam tasik hati dari menimbulkan pertelingkahan dengan dia yang ku sayang.
Dalam menghentikan rasa amarah ini, aku terfikir sejenak, tidakkah perbuatan memendam rasa ini akan menjadi dendam di lain masa nanti? Aku tidak boleh marah? Apakah maksudnya marah itu? Aku keliru sendiri. Mengapa harus ada perasaan marah itu? Alangkah bahagianya jika tiada perasaan marah. Tapi keliru semula. Apakah lengkap diri kita tanpa ada perasaan marah? Adakah dunia ini akan jadi aman tanpa perasaan marah? Aku pun tertanya sendiri.
Bila diamati semula, punca pertelingkahan ini atas sebab yang agak remeh temeh. Tapi entah bagaimana seperti ditiupkan lagi api kemarahan ini apabila kita saling ego dan tidak mahu mengalah dengan menuding jari tentang siapa salah. Pokok pangkalnya, cuma yang aku mahu adalah "bahagia", gembira sentiasa, merasa aman dan tenteram selalu. Tapi ada waktunya, perasaan insan lemah dan tidak berdaya sepertiku ini akan sentiasa berubah-ubah.Wahai insan yang sangat ku sayang dan ku cinta, maafkanlah jika aku selalu mengguris perasaan dan hatimu."