May 25, 2011

New Menus!

Ni sepanjang seminggu duk kat Johor ni..

1.) Karipap..

Now, I dah boleh buat inti karipap, using rempah kurmak..best..lain daripada rasa rempah kari..sedap!yummy..
kentang+ayam cincang+rempah kurmak. 

2.) Paratha..

Sangat lah boring kalau kita makan paratha kosong je kan..now, I dah dapat new recipe. Care die mudah je..ikut je macam hot and roll tu..tapi, dalam die kite letak la apa yang kite nak..but I still prefer chicken and cheese..make sure paratha tu dah goreng..so, letak la aym cincang yg dh masak kat dalam paratha tu..and letak cheese..masok kan dalam microwave..bagi cheese die cair..yummy2..!then, masok la dalam mulut..sedap nyeee...

3.) Telur bungkus..

Inti karipap yang kat atas td kan sedap..if ade lebih..letak la dalam telur dadar tu..haa..macam ni..
goreng telor dadar dalam kuali..bile die dah hampir masak tu..masok kan inti karipap td..then, bungkus la..tadaa..dah pun siap.. 

4.) N.Goreng Cili Padi..

Usually I tak kan nak makan n.goreng cili padi kat mane2 kedai..sebab tak berapa sedap..bile rase yang mak sedare I masak..best gle..!

Cili padi hijau tu,,hancurkan or tumbuk..goreng kan die..
then, masukkan rencah macam aym n udang..ari tu, my aunt msokkan both..even tak boleh sbenanye..
lepastu, da gerong lame sikit, msok kan bawang putih je..yang dah blend. 

Next, masok kan nasik yang dah ancur..Goreng3..masok kan kicap..letak la garam, serbuk ikan bilis sikit..
Dah siap! emmm..sedap nyee..

(Makan dengan telor bungkus)

p/s: Spagetti pun dah pass after tengok aten buat mase awal-awal sem dulu..dah try kat rumah pun.. 

No comments: